(19. Novembar, 2015) Intenzivna saradnja Odseka za menadžment sa Obuda univerzitetom iz Budimpešte

Saradnja Odseka za menadžment Tehničkog fakulteta u Boru i Obuda univerziteta iz Budimpešte, počela je 2014. godine, zajedničkim učešćem na projektu: “Possibilities for development of business cluster network between SMEs from Visegrad countries and Serbia” ( http://mksm.sjm06.com/visegrad-fund-project/ )  koji je finansiran od Internacionalnog Višegrad Fonda.

Saradnja naše dve insitucije je nastavljena, zajedničkom aplikacijom kod Evropske komisije, u okviru ERASMUS + KA1 projekta mobilnosti studenata i nastavnog kadra .

Projekat je prihvaćen za finansiranje tako da će u toku prolećnog semestra 2015/2016 godine, jedan student osnovnih studija i jedan student master nivoa, moći da provedu čitav semestar na ovom univerzitetu u Budimpešti . Na isti način, dvoje studenata ovog univerziteta boraviće kod nas. Takođe, omogućena je i razmena profesora, tako da će po troje profesora sa obe institucije moći da učestvuje u razmeni. Više detalja o ovoj aktivnosti, kao i poziv za prijavu studenata, biće postavljeni na sajtu odseka za menadžment u toku naredne nedelje.

U periodu 9-12. Novembar, na Obuda univerzitetu je organizovan i „International week“ u okviru kojeg su predavanjima studentima ovog univerziteta držali profesori sa brojnih evropskih institucija. Među predavačima bio je i Prof. Dr Ivan Mihajlović sa Odseka za menadžment, TF Bor. Profesor Mihajlović je govorio na temu „Corporate Social Responsibilities vs Social Entrepreneurship“ Više detalja o ovoj manifestaciji je dostupno ovde. Brošura sa izvodima predavanja je dostupna na linku.

Potom je, 13. Novembra, organizovan internacionalni simpozijum za mlade istraživače „FIKUSZ 2015“. Detalji o samom simpozijumu su dostupni ovde . Program simpozijuma je dat na linku.

Profesor Mihajlović, sa Odseka za menadžment, bio je plenarni predavač na ovom skupu. Plenarno predavanje profesora Mihajlovića bilo je na temu: The “Reasons for SMEs Failure, Comparative Analysis and Research”.

 

Par detalja sa manifestacije: