Master studije

UVOD

Studijski program master akademskih studija Inženjerskog menadžmenta predstavlja nastavak studijskog programa osnovnih akademskih studija u sticanju zvanja master inženjerskog menadžmenta. Ovaj studijski program u stvari predstavlja nastavak školovanja kadrova na Tehničkom fakultetu u Boru koji traje od 2002. godine sa izlaznim zvanjem master inženjer menadžmenta, tako da “de facto” predstavlja kontinuitet desetogodišnje aktivnosti obrazovanja u ovoj oblasti, sa usklađenim nazivom na osnovu Liste zvanja usvojenih od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Republike Srbije.

Kurikulum master akademskih studija,  u polju tehničko-tehnoloških nauka i oblasti industrijskog inženjerstva i inženjerskog menadžmenta sa nazivom master inženjer menadžmenta, nastao je korišćenjem najbolje svetske prakse u ovoj oblasti na univerzitetima SAD-a i Evrope (Univerziteta u Nottingham-u- Engleska; Univerziteta u Sheffield-u, Engleska; Univerziteta u Luvern-u- Belgija; Politehnika u Milanu-Italija (“Erasmus” evropski program); Purdue University-USA; University of Southern Indiana-USA i mnogi drugi) kao i stečenih iskustava tokom desetogodišnjih aktivnosti na diplomskim, master i doktorskim studijama u ovoj oblasti na Tehničkom fakultetu u Boru. Ovaj kurikulum predstavlja produbljeni program osnovnih akademskih studija u cilju sticanja sofisticiranijih znanja iz oblasti funkcionisanja i upravljanja proizvodnim preduzećima, uslužnim ustanovama kao i naučno-istraživačkim ustanovama sa posebnim osvrtom na neophodnu pripremu za naprednije studente koji žele da nastave sledeći- III nivo studija (doktorske studije).

Program master akademskih studija daje sinergetski skup neophodnih znanja kao nastavak školovanja sa osnovnih studija u cilju sistemskog pristupa razumevanju, optimizaciji i upravljanju složenim sistemima kakvi su proizvodni i uslužni sistemi u savremenim kompanijama.

Do sada je u četvorogodišnjoj praksi realizacije ovog programa, master akademske studije završilo je ukupno 65 studenata a zaposlilo se ukupno njih 58, što predstavlja rezultat vredan posebne pažnje (Stanje na dan 30.08.2013).

Strana 1 od 1212345...10...Poslednja »