(02. jul, 2020) Delegacija Odseka u poseti kompaniji Kromberg and Schubert u Kruševcu

Kompanija Kromberg & Schubert jedna je od globalnih lidera u proizvodnji i isporuci električnih sistema, kablova i plastičnih komponenti za autoindustriju sa sedištem u Nemačkoj. Postoji i sa uspehom posluje duže od jednog veka i danas ima preko 48.000 zaposlenih na više od 40 lokacija širom sveta. Svoje poslovanje u Srbiji pozicionirala je u gradu Kruševcu, gde u modernom poslovno – administrativnom kompleksu trenutno zapošljava više od 1.200 ljudi.

U sklopu saradnje koju Odsek za inženjerski menadžment ima sa ovom kompanijom, nastavnici Odseka posetili su njihov proizvodni kompleks u Kruševcu. Tokom ove posete, predstavnici Odseka imali su priliku da se upoznaju sa proizvodnim procesima i tehnologijama, kao i savremenim organizacionim pristupima, koje ova kompanija primenjuje u svom poslovanju.  

Takođe, u okviru ove posete Mihajlo Grečić, student master akademskih studija na studijskom programu Inženjerski menadžment, potpisao je ugovor o stipendiranju i obavljanju stručne prakse u ovoj kompaniji. Kolega Grečić je jedan od samo četiri studenta u Srbiji, koji su u prethodnom periodu prošli selekciju kompanije Kromberg and Schubert. Na taj način, on je ostvario izuzetnu mogućnost da u narednih šest meseci realizuje stručno usavršavanje u sektoru za upravljanje kvalitetom u ovoj nemačkoj kompaniji.

Par detalja sa ove posete: