(1. jun, 2022) Uspešno održana XVIII Internacionalna Majska Konferencija o Strategijskom Menadžmentu – IMCSM22

Dana 28. maja 2022. godine je u onlajn formatu uspešno održana XVIII Internacionalna Majska Konferencija o Strategijskom Menadžmentu – IMCSM22. Konferencija je tradicionalno organizovana od strane Odseka za menadžment Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu. Nakon zvaničnog otvaranja konferencije, u plenarnoj sekciji je svoje radove predstavilo čak sedam istaknutih profesora (četvorica iz Srbije, po jedan iz Poljske, Turske i Indije). Pored toga, ova godina je bila jedna od uspešnijih kada je u pitanju broj prijavljenih radova i učesnika. Na tematskim sekcijama radove su prezentovali ne samo autori iz Srbije, već i autori iz 25 inostranih zemalja.

U okviru IMCSM22 konferencije su istog dana realizovana i dva okrugla stola pod nazivom:

  1. Preduzetništvo i porodični biznis
  2. Mogućnosti i barijere u implementaciji Industrije 4.0 u MSP u V4 zemljama i Srbiji

Tematski okrugli stolovi su rezultat uspostavljene međunarodne saradnje između članova Odseka za inženjerski menadžment i akademskih institucija iz Poljske, Bugarske, Rusije, Mađarske i mnogih drugih. Učesnici okruglih stolova bili su eksperti iz ovih istraživačkih oblasti koji su tom prilikom prikazali rezultate svojih najnovijih istraživanja. Tokom diskusije radova došlo se do brojnih korisnih zaključaka o tome kako podstaći razvoj preduzetništva i porodičnog biznisa i na koji način nabolje iskoristiti prednosti digitalizacije koje omogućava Industrija 4.0.

Više detalja o realizovanoj konferenciji možete naći na zvaničnom sajtu: http://mksm.sjm06.com.

Uporedo sa realizacijom IMCSM22, i ove godine je tradicionalno organizovan Studentski simpozijum posvećen najmlađim istraživačima – studentima osnovnih i master akademskih studija. Brojni studenti iz zemlje i inostranstva su dobili priliku i uspešno predstavili rezultate svojih naučnih radova, pri čemu su pokazali zavidan nivo razumevanja tematike i sposobnost praćenja savremenih trendova u nauci o menadžmentu.