(23.maj, 2022) Organizacija XVIII Internacionalne majske konferencije o strategijskom menadžmentu i Internacionalna nedelja

Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu okuplja eminentne stručnjake iz zemlje i inostranstva u oblasti strategijskog menadžmenta, ali i drugih srodnih disciplina, kao što su operaciona istraživanja, upravljanje projektima, marketing, upravljanje kvalitetom, preduzetništvo i dr. Skup će biti održavan 28. maja 2022. godine u onlajn formatu. Svečano otvaranje i zvaničan početak konferencije je u 9h, kada će svoje radove predstaviti plenarni predavači iz zemlje i inostranstva. Ove godine će na konferenciji u plenarnoj sekciji svoje radove predstaviti čak sedam istaknutih profesora (četvorica iz Srbije, po jedan iz Poljske, Turske i Indije). Nakon toga, prezentovanje radova će se odvijati po tematskim sekcijama. U okviru sekcija radove će prezentovati 233 autora iz 25 zemalja.

Na ovogodišnjoj konferenciji biće organizovana i dva okrugla stola pod nazivom:

  1. Entrepreneurship and family businesses.
  2. Possibilities and barriers for Industry 4.0 implementation in SMEs in V4 countries and Serbia.

Na ovim okruglim stolovima će eminentni stručnjaci predstaviti svoje rezultate istraživanja i razmeniti znanja i iskustva iz navedenih oblasti tokom diskusije koja će uslediti nakon prezentacija.

U okviru konferencije posebna sekcija je posvećena i najmlađim istraživačima, odnosno, studentima osnovnih i master akademskih studija. Studenti iz zemlje i inostranstva imaće priliku da predstave rezultate svojih istraživanja u okviru Studentskog simpozijuma.

Više informacija o samoj konferenciji mogu se naći na ovom LINKU.

Konferencija predstavlja samo jedan deo internacionalnih aktivnosti koje se realizuju na Odseku za Inženjerski menadžment. Pored toga, kroz saradnju sa velikim brojem evropskih institucija u okviru Erazmus+  programa, razvijena je mreža partnera sa kojima predstavnici Odseka imaju intenzivnu saradnju. Kao rezultat ove saradnje, uoči same konferencije se realizuje i tzv. Internacionalna nedelja. U periodu od 23. do 27. maja 2022. godine studenti Odseka za Inženjerski menadžment imaju priliku da slušaju predavanja gostujućih profesora sa Obuda univerziteta iz Budimpešte (Mađarska). Predavanja će biti iz oblasti poslovne informatike i upravljanja ljudskim resursima. Kako studenti već pohađaju nastavu na ovim predmetima, ovo će biti prilika da se upoznaju sa najnovijim trendovima u ovim oblastima u EU.

Takođe, svim zainteresovanim učesnicima i široj zajednici predstavnici Odseka za Inženjerski menadžment su okviru svog gostovanja u jutranjem programu  TV Bor i Radio Bora pružili informacije o Internacionalnoj majskoj konferenciji, Internacionalnoj nedelji  i Studenstkom simpozijumu. Više detalja sa ovog gostovanja su dostupna na sledećim linkovima: TV gostovanje ; Radio gostovanje