(27. jun, 2022) Realizovana terenska nastava za studente završnih godina u Kruševcu

U sklopu terenske nastave studenti završnih godina osnovnih i master studija na studijskom programu Inženjerski menadžmet posetili su dve internacionalne proizvodne kompanije u Kruševcu.

U nemačkoj kompaniji Kromberg & Schubert d.o.o. Kruševac, koja svoje proizvode plasira najvećim evropskim proizvođačima automobila kao što su Porsche i Škoda, studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom i poslovnim procesima, koji se realizuju u ovoj kompaniji u okviru različitih sektora. Takođe, predstavnici kompanije predstavili su studentima i mogućnosti obavljanja stručne prakse i stependiranja.

Tokom ove posete studentima je svoje iskustvo rada prenela i Milica Zlatković, studentkinja završne godine OAS na studijskom programu Inženjerski menadžment, koja je nakon realizovane tromesečne stručne prakse dobila i zaposlenje u ovoj kompaniji na poziciji Specijalista za upravljenje promenama u kvalitetu.

 

U nastavku, studenti i nastavno osoblje su posetili i kompaniju Henkel Srbija, gde ih je dočekao gosp. Igor Erić, direktor operacija snabdevanja. Direktor Erić je predstavio ključne projekte koje je ova kompanija realizovala u prethodnom periodu u delu distributivne logistike. Takođe, u sklopu obilaska kompanije studenti su imali prilike da se upoznaju sa organizacijom matarijalnih tokova, koji se odvijaju u okviru najnovije proizvodne linije, kao i u glavnom distributivnom skladištu.