(28. Maj, 2018) Uspešno održano takmičenje za izbor najbolje projektne ideje učenika srednjih škola i studenata

Odsek za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru i Udruženje nastavnika inženjerskog menadžmenta (UNIM) su u periodu oktobar 2017-maj 2018. volonterski organizovali i sproveli niz radionica i treninga učenika srednjih škola u opštini Bor i gradu Zaječaru na teme:

  • Korporativna društvena odgovornost i socijalno preduzetništvo
  • Primena informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u preduzetništvu
  • Ekološki obrazujmo sebe i ljude oko nas,

 u cilju podizanja svesti o važnosti ekologije i društvene odgovornosti kompanija i  nivoa preduzetničkih inicijativa kod mladih ljudi (http://menadzment.tfbor.bg.ac.rs/blog/12-decembar-2017-edukacija-ucenika-srednjih-skola-u-skladu-sa-programom-hp-get-it-hp-life/) (http://menadzment.tfbor.bg.ac.rs/blog/28-decembar-2017-uspesno-odrzana-radionica-u-ekonomsko-trgovinskoj-skoli-u-boru/) .

Nastavak ove inicijative je takmičenje pod nazivom:KONKURS  ZA IZBOR NAJBOLjE PROJEKTNE IDEJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA I STUDENATA IZ OBLASTI SOCIJALNOG PREDUZETNIŠTVA, EKOLOŠKOG MENADžMENTA ILI PRIMENE IKT U PREDUZETNIŠTVU (http://mksm.sjm06.com/konkurs/) na kome su  pravo učešća  imali timovi učenika srednjih škola i studenata.  Na konkurs se prijavilo devet timova sa svojim projektnim idejama od kojih su odabrane četiri najbolje:

  • Formiranje regionalne platforme za jačanje poljoprivrednog potencijala na teritoriji opštine Bor (Tehnički fakultet u Boru)
  • Razvoj softverske aplikacije hibridnog ABC – ANP modela u cilju implementacije u privredne i naučno – istraživačke svrhe ( Tehnički fakultet u Boru)
  • Lepote istočne Srbije ( Tehnička škola Zaječar)
  • Budućnost je u tvojim rukama, ne bacaj je (Gimnazija ’’Bora Stanković’’ Bor).

U okviru 14. Internacionalne Majske Konferenciji o Strategijskom Menadžmentu (IMCSM18) i 14. Studentskog Simpozijuma o Strategijskom Menadžmentu (http://mksm.sjm06.com/) organizovana je radionica gde su članovi timova uz pomoć mentora pripremali finalne prezentacije odabranih projektnih ideja. Završno predstavljanje najboljih projektnih ideja organizovano je u posebnoj sekciji Studentskog Simpozijuma o Strategijskom Menadžmentu. Članovi žirija u sastavu:

Dr Živan Živković (profesor u penziji, Tehnički fakultet u Boru)

Dr Lela Ristić (vanredni profesor, Ekonomski fakultet u Kragujevcu)

Dr Nenad Milijić (docent, Tehnički fakultet u Boru)

Dr Aleksandra Fedajev (docent, Tehnički fakultet u Boru)

Dr Danijela Voza (docent, Tehnički fakultet u Boru),

ocenili su i proglasili najbolje projektne ideje. Svim učesnicima finalnog dela takmičenja dodeljene su prigodne nagrade.

 

Par detalja sa takmičenja: