Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Инжењерски менаџмент

БОРАВАК СТУДЕНАТА СА ОДСЕКА ЗА ИНЖЕЊЕРСКИ МЕНАЏМЕНТ НА ЕКОНОМСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У КАТОВИЦАМА (ПОЉСКА)

У периоду од 23-27. октобра, студенти и професори Техничког факултета у Бору (Одсека за Инжењерски менаџмент) боравили су у Пољској. Они су у склопу BIP програма размене студената били гости Економског универзитета у Катовицама. BIP (Blended Intensive Programme) је краткотрајни програм размене у оквиру Erasmus програма, који комбинује виртуелну и физичку компонентну мобилности. Током трајања програма студенти Одсека за Инжењерски менаџмент били су учесници радионице “Open Innovation Lab: Using design thinking to solve regional challenges of climate change”. Циљ ове радионице био је да, најпре, упозна студенте са техником креативног размишљања Design thinking, а затим да покушају кроз тимски пројекат, даље, ту технику да искористе за решавање регионалних проблема узрокованих климатским променама. Осим студената из Србије, учесници програма били су студенти из Мађарске, Чешке и Пољске. Радионицу је водио професор Универзитета у Барију (Италија), Марио Караси. Након повратка у Србију, студенти су у обавези да наставе рад на пројекту и планирано је да се виртуелна мобилност заврши 15. новембра, кад ће група из сваке земље представити резултате рада на пројекту.

Предност овог вида мобилности је што пружа могућност студентима да у краћем временском року (од 5 до 30 дана) посете иностране универзитете и на тај начин, касније, донесу одлуку где би волели да проведу цео семестар. Посебно је погодан да мотивише оне студенте који се због несигурности, било због језика, новог окружења или нечег трећег, не одлучују да се укључе у програм размене студената.

Додатна драж BIP програма јесте у томе што, поред те едукативне ноте, комбинује и заговара, такође, културолошку размену и социјално повезивање учесника. Студенти из свих земаља учесница током тих пет дана били су упућени једни на друге, имали су прилику да посете музеје и знаменитости Шлеске области. Било је то, по њиховим речима, заиста невероватно искуство!

Пар детаља са боравка:

Објављено 02.11.2023. године у 16:25 часова.