Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Инжењерски менаџмент

Гостовање професора са Одсека за инжењерски менаџмент на Економском универзитету у Катовицама (Пољска)

У периоду од 14. априла до 20. априла 2024. године, професорица Санела Арсић са Одсека за инжењерски менаџмент на Техничком факултету у Бору, Универзитета у Београду имала је прилику да посети Пољску у склопу CEEPUS Freemover мобилности. Током свог боравка, она је активно учествовала у академским активностима на Економском универзитету у Катовицама где је одржала серију предавања на Докторској школи овог универзитета.

Главна тема предавања била је „Примена вишекритеријумских метода одлучивања за избор оптималног решења“. Тема се бави сложеним процесима доношења одлука у инжењерском менаџменту, где се разматрани различити критеријуми и аспекти како би се изабрао најбољи могући приступ или решење. Кроз своја предавања, студентима докторских студија приближила је начин примене вишекритеријумских метода и представила различите примере примене ових метода, пружајући студентима у Катовицама дубље разумевање овог концепта у доношењу одлука.

Својим ангажманом на Докторској школи Економског универзитета у Катовицама, професорица Санела Арсић, није само пренела своје знање и искуство, већ је подстакла и интернационализацију образовања и сарадњу између два универзитета, што је битан елемент у савременом високом образовању. Овакав вид мобилности омогућава размену различитих перспектива, приступа и методологија између професора и студената, што обогаћује учење и истраживање на оба универзитета. Ова врста међународне сарадње не само да доприноси развоју научне заједнице већ и јача везе између земаља и унапређује разумевање и поштовање различитих култура и перспектива.

Пар детаља са боравка:

Објављено 24.04.2024. године у 10:16 часова.