Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности
Стара зграда

Технички факултет у Бору
Инжењерски менаџмент

Тања Ранђеловић

Тања Ранђеловић
дипл. инж. инд. менаџмента
Експерт компаније – Layher д.о.о. Београд

Технички факултет у Бору уписала сам 2003. године након завршене гимназије у Владичином Хану. Морам да признам да сам пријемни испит првобитно припремала за упис на студије економије. Међутим, посета професорског тима са Техничког факултета нашој гимназији утицала је да из корена променим свој поглед на будуће школовање, и самим тим на мој будући рад и каријеру. Разлог томе лежи у мултидисциплинарности коју студије менаџмента пружају, а која је неопходна у савременом динамичном пословању и прилагођавању константним променама које се дешавању.

Моја очекивања била су велика, како у погледу квалитета наставно-научног кадра и наставе, коришћења и доступности актуелне литературе водећих стручњака, фокусирање на горуће светске теме и проблеме у различитим областима и подстицање нових идеја и начина размишљања, тако и у погледу комуникације са професорима, неговања тимског рада и њихове подршке даљем усавршавању студената.

Највећи доказ да су сва моја очекивања била у потпуности испуњена, огледа се баш у мом успеху, јер сам Технички факултет у Бору завршила као најбољи студент у историји овог факултета са просечном оценом 10,00.

Да бисте били студент са максималним просеком и резултатима, морате са једне стране имати капацитет, вољу, залагање и пожртвованост, али најбољи резултати су управо последица синергије заједничких улагања студената и професора. Веома сам поносна на сва признања, стипендије и награде које сам у току студирања, а и касније добила, и на њих не гледам само као на своје заслуге, већ резултате који су очекивано произашли из мог рада уз велику подршку професора катедре за Индустријски менаџмент.

Убрзо након дипломирања, као последица мојих успеха на студијама, постала сам стипендиста Фондације др Зоран Ђинђић која, у сарадњи са одбором немачке привреде, организује стручну праксу у најбољим немачким компанијама за најбоље српске студенте. Шест месеци провела сам у седишту компаније MetroCash & Carry International GMBH у Дизелдорфу, где сам добила прилику да стичем прва практична искуства радећи у тиму врхунских стручњака. Тако сам већ на почетку каријере могла да се уверим да је све оно што сам научила на факултету вишеструко корисно и применљиво у пракси у најбољим светским компанијама и да је наставни програм који сам пратила на факултету прилагођен изазовима са којима сам се сусретала у раду.

Одмах по повратку у Србију постала сам део веома успешног тима компаније Layher д.о.о. у Београду, која је ћерка фирма светског лидера у производњи грађевинских скелних система Wilhelm Layher GMBH & Co.KG из Немачке. Тренутно обављам различите послове из области међународне трговине, маркетинга и финансија и трудим се да останем на путу континуираних.

Објављено 09.05.2024. године у 08:29 часова.