(12. Decembar, 2019) Potpisan sporazum o saradnji sa Udruženjem za upravljanje projektima Srbije – IPMA

Dekan Tehničkog fakulteta u Boru, prof. dr Nada Štrbac, potpisala je sa prof. dr Vladimirom Obradovićem, predsednikom Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA, sporazum o saradnji.

Potpisivanje ugovora je predhodilo realizaciji prve zajedničke aktivnosti – IPMA INFO DAN O PROJEKTNOM MENADŽMENTU, koja je održana 10.12.2019. godine.

U okviru Info dana o projektnom menadžmentu, Fakultet su posetili prof. dr Vladimir Obradović, predsednik , doc. dr Ivana Berić i doc. dr Marija Todorović, članovi predsedništva IPMA. U uvodnom obraćanju, predstavnici IPMA su studentima, nastavnicima i saradnicima predočili brojne mogućnosti saradnje u okviru aktivnosti koje ova asocijacija sprovodi.

Potom, rad se nastavio u dve sekcije. Jedna sekcija je posvećena nastavnicima i saradnicima, koju su vodili prof. Obradović i dr Ivana Berić. U okviru ove sekcije predočeni su programi sertifikacije projektnih menadžera, programi IPMA sertifikacije nastavnih predmeta i kurseva, kao i brojne konferencije, simpozijumi i obuke, koje ova asocijacija organizuje. Druga sekcija je bila posvećena studentima našeg Fakulteta. Ovu sekciju je vodila dr Marija Todorović. Pored nje sekciji su prisustvovali i predstavnici Odeljenja za ljudske resurse kompanije Eliksir Group (https://www.elixirgroup.rs/). Docent dr Marija Todorović je studentima predočila obuke, radionice i takmičenja, koje se studentima nude u okviru IPMA Young Crew asocijacije i na koje će tokom 2020. godine biti pozivani studenti našeg Fakulteta. Pored toga, predstavnici Eliksir grupe su predočili mogućnosti stručne prakse za studente našeg Fakulteta, kao i njihove potrebe za kadrovima, što će biti jedna od mogućnosti za zaposlenje nakon diplomiranja.

 

Par detalja: