(22. Maj -08. Jun, 2018) Internacionalni dani u organizaciji Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru

 

Predavanja profesora sa Obuda Univerziteta iz Budimpešte, Mađarska

U sklopu aktivnosti koje Odsek za Inženjerski menadžment sprovodi kao deo Internacionalnih dana, u okviru projekta Erasmus+ „ Key Action 1 – Mobility for teaching and staff“ (http://menadzment.tfbor.bg.ac.rs/english/erasmus/ ), četvoro profesora iz Mađarske, sa Keleti fakulteta za biznis i menadžment http://kgk.uni-obuda.hu/english (Obuda Univerzitet), boraviće i održati predavanja na Tehničkom fakultetu u Boru, u periodu 22. maj – 8. jun 2018. godine.

Tokom trajanja Internacionalne nedelje, studenti Odseka za Inženjerski menadžment imaće priliku da se upoznaju sa Obuda Univerzitetom i da odslušaju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti menadžmenta, ekonomije i informacionih tehnologija.

23.05.2018. godine. Profesor Pál FEHÉR-POLGÁR studentima prve godine studija održao je predavanja na temu  „Uticaj kulture na menadžment“, studentima koji slušaju predmet Osnovi organizacije.

Predavanje profesora Pál FEHÉR-POLGÁRA možete videti OVDE.

Zatim, istog dana profesor Pál MICHELBERGER održao je predavanje studentima druge i treće godine studija na temu “Bezbednost procesa i planiranje resursa” . Predavanje je održano na predmetu Upravljanje proizvodnjom i Upravljanje procesima rada.

Predavanje profesora Pál MICHELBERGER možete videti OVDE.

 

Par detalja sa ovih predavanja:

 

U periodu 25 – 27. maj, na Borskom jezeru, biće organizovana Internacionalna Majska Konferencija o Strategijskom Mendžmentu, kao i Studentski simpozijum o strategijskom menadžmentu. Više detalja o ovom skupu je dostupno na http://mksm.sjm06.com/

Na ovom skupu svoje radove će predstaviti preko 150 izlagača iz zemlje i sveta, uključujući i veliki broj studenata sa vodećih evropskih univerziteta. Pored toga, u okviru konferencije su planirana i dva okrugla stola. U nedelju 27.05. 2018. godine biće organizovan okrugli sto na temu: „Javno učešče u donošenju odluka o životnoj sredini“, koji Odsek za menadžment organizuje zajedno sa  organizacijom Mladi istraživači Bora. Istog dana, biće organizovana radionica i takmičenje za najbolju projektnu ideju učenika srednjih škola iz Bora i Zaječara i studenata Tehničkog fakulteta u Boru. Ovu manifestaciju Odsek za menadžment organizuje zajedno sa Udruženjem nastavnika inženjerskog menadžmenta – UNIM. Podršku za ovaj okrugli sto Odsek za menadžment je dobio od Opštine Bor, kao i od kompanije RTB Bor.

28.05.2018. godine. Studentima će se predstaviti profesorka VELENCEI JOLAN, koja će održati predavanja na temu “Razvoj konceptnih sistemskih mapa studentskog znanja”. Ovo predavanje će biti organizovano u sklopu predmeta Teorija sistema.

 

Gostovanje profesora sa Transilvanija Univerziteta u Brašovu, Rumunija

U periodu 31. maj – 8. jun 2018. godine, na osnovu saradnje preko ERASMUS + projekta, u okviru Internacionalnih dana, kao gost Odseka za Inženjerski menadžment na Tehničkom fakultetu u Boru će boraviti i profesor Gheorge Oancea, Dekan Fakulteta za inženjerski meandžment, Transilvanija Univerziteta u Brašovu, Rumunija. Tokom svog boravka profesor Oancea upoznaće se sa odsecima i studijskim programima na fakultetu,  takođe,  učestvovaće na okruglom stolu sa studentima doktorskih studija i profesorima našeg Odseka, koji će se organizovati 1. juna 2018. godine. Tema okruglog stola je „Digitalna proizvodnja i primeri iz prakse“. Uskoro će na ovom sajtu biti dostupno više detalja i navedenih aktivnosti.