(28. decembar, 2018) Studenti Odseka za Inženjerski menadžment učestvovali na finalnoj prezentaciji preduzetničkih ideja u okviru DIY ACCEL VOUCHER SCHEME u Solunu (Grčka)

 

Finale projekta ”Piloting of Danube and Ionian Youth Entrepreneurship Acceleration” – DIY ACCEL, održano je 12. decembra 2018. godine. Događaj pod nazivom DIY- ACCEL DEMO EVENT  održan je u mestu Thermis pored Soluna (Grčka). LINK

Domaćin ovog događaja bio je „CERTH“– centar za istraživanje i tehnologiju Hellas. Bugarska, Grčka i Srbija kao partneri na ovom projektu predstavili su rezultate projekta koji se odvijao tokom proteklih 12 meseci.

Kao najvažniji rezultat ovog projekta predstavljeno je 9 najboljih poslovnih ideja, po 3 iz svake od država partnera. Među 3 najbolje ideje iz Srbije, nalaze se i 2 poslovne ideje studenata osnovnih i master studija našeg Odseka.

U sklopu predstavljanja ideja, pored promotivnih video materijala, studenti našeg Odseka, Maja Stanujkić i Nikola Balašević prezentovali su svoje ideje pod nazivom „DMS Lab“ Tactical Decision-Making Support & Optimization Lab i „AGROHUB“ agro – consulting hub.

 

„AGROHUB“ agro – consulting hub

„DMS Lab“ Tactical Decision-Making Support & Optimization Lab

 

Prezentovanje ideja održano je pred predstavnicima zemalja partnera kao i pred predstavnicima institucija  „Agro- food start up accelerators“ i „OK!Thess, your early stage partner“.

Epilog celokupnog finala projekta bila je mogućnost da mladi ljudi iz partnerskih država predstave svoje preduzetničke ideje i time dobiju priliku da u skorijoj budućnosti dobiju stručnu ali i finansijsku pomoć u cilju daljeg razvijajanja i uspešnog iniciranja njihovih inovativnih rešenja na tržištu.

 

Par detalja sa ovog događaja: