Milan nagrada

Najbolji studenti Odseka za menadžment – dobitnici stipendije “Dositej” – Milan Stojanović i Brankica Alić

U subotu 19. februara 2011. godine sa početkom u 12 časova, u prostoru Palate Srbije, svečano su dodeljene plakete „Dositej“ dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente. Na svečanosti je govorila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, mladi glumac Miloš Biković, kao i dobitnici stipendije „Dositeja“ Nikola Đorđević iz Niša i Dunja Arsić iz Novog Sada.

Stipendija se naziva ,,Dositeja” Dodeljuje se samo na osnovu prosečne ocene ni jedan drugi kriterijum se ne gleda. Dobijaju je 1000 najboljih studenata u Srbiji. Velika je čast Odseka za menadžment da su se ove godine u društvu 1000 najboljih našla dva studenta sa ovog studijskog programa. To su Milan Stojanović i Brankica Alić sa Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru. Milanova prosečna ocena u dosadašnjem studiranju je 9,70 dok je prosečna ocena Brankice Alić 9,52.

Milan nagrada Milan nagrada Milan nagrada Brankica

Fond za mlade talente Republike Srbije stipendira najbolje studente završnih godina osnovnih akademskih studija i diplomskih akademskih studija – master na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2010/2011. godinu. Stipendisti su u obavezi da nakon studija rade u Srbiji pet godina i biće prioritet u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Na ovogodišnjoj listi se našao 991 student koji će dobijati po 25.000 dinara neto mesečno za period od deset nastavnih meseci. Poslednji student na listi koji je ispunio sve uslove konkursa ima prosek 9,45, što je do sada najviši prosek od kada ovaj Fond dodeljuje nagrade. Ovo je zaslužena nagrada za vredne i požrtvovane studente, ali i podsticaj za ostale da se potrude više i sledeće godine konkurišu za ovu stipendiju.

Od 2008. godine do danas Fond je obezbedio preko milijardu dinara za nagrađivanje najboljih studenata.

Fond za mlade talente se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, a njime predsedava ministarka Snežana Samardžić Marković. Fond za mlade talente predstavlja najveći državni fond te vrste u našem okruženju. Inspirisana najpoznatijim srpskim prosvetiteljem i reformatorom, Dositejem Obradovićem ova stipendija od 2010.godine dobija naziv „Dositeja.“

Profesori i nastavnici Odseka za menadžment čestitaju Milanu i Brankici u nadi da će i dalje postizati zapažene rezultate u svome radu. Naša želja je da svake godine studenti sa ovog odseka dobiju ovu prestižnu nagradu. Radujemo se što su se još dva naša studenta pridružili klubu najboljih. Pre Milana i Brankice, stipendiju je dobila Tanja Ranđelović, bivši student našeg odseka a sada uspešan menadžer jedne svetski poznate kompanije.