(21. Mart, 2017) Docent Odseka za inženjerski menadžmet učestvovao na radionici „Od ideje do tržišta“ održanoj u Rektoratu Univerziteta u Beogradu

Doc. dr Nenad Milijić sa Odseka za inženjerski menadžmet učestvovao je na radionici „Od ideje do tržišta“ održanoj u Rektoratu Univerziteta u Beogradu u Centru za transfer tehnologije od 16. do 17. marta 2017. Radionicu iz oblasti intelektualne svojine je vodila Christi Mitchell, osnivač konsultatntske kompanije Highbury Ltd iz Velike Britanije. (http://www.highburyltd.com/)

Radionica se satojala od dve celodnevne sesije. Prva sesija – “Intellectual Asset Management (IAM): Building your business strategy”, je pružila saznanja o upravljanju intelektualnom svojinom, hijerarhiji vrednosti u oblasti intelektualne svojine, strategijama intelektualne svojine, kreiranju intelektulne svojine … Druga sesija – “IP and technology valuation, essential pre-deal due diligence” se sastojala u edukaciji o zaštiti intelektuane svojine, pripremi i realizaciji ugovora, strateškom partnerstvu univerziteta i privrede.

 

Par detalja sa radionice: