(30. Decembar, 2016) Predstavnici Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu održali radionicu sa studentima treće godine Odseka za menadžment

U saradnji sa Centrom za razvoj karijere i savetovanje studenata pri Univerzitetu u Beogradu, 21.12.2016. godine na našem fakultetu održana je radionica, sa studentima odseka za menadžment – budućim inženjerima menadžmenta. Radionica je organizovana u okviru predmeta Razvoj karijere, koji slušaju studenti treće godine Odseka za menadžment, i u okviru koga studenti izučavaju upravo potencijale razvoja sopstvene karijere ali i osnove upravljanja ljudskim resursima u kompanijama.

Radionicu je inicirala prof. dr Snežana Urošević, sa Odseka za menadžment, profesor na predmetu Razvoj karijere.

Predavači na radionici su bili Marija Jovanović, koordinator programa saradnje sa poslodavcima i promotivnih aktivnosti, Centra za Razvoj karijere, Univerziteta u Beogradu; Lana Stevanović i Milena Dimitrijević saradnici Centra za razvoj karijere.

Uz interaktivne prezentacije, flajere i postere, naši studenti imali su prilike da nauče kako da napišu svoj CV, ali i da pritom analiziraju neke od primera biografija i diskutuju o njima. Takođe, poseban akcenat tokom predavanja bio je stavljen i na ponašanje kandidata tokom intervjua za posao, odnosno na najčešćim greškama koje se čine pri samom kontaktu sa poslodavcem.

Kroz samu radionicu studentima su predstavljene i sve mogućnosti koje Centar za razvoj karijere pruža svim budućim visokoškolcima sa Univerziteta u Beogradu, ali i načini na koje oni studentima mogu pomoći u pronalaženju kompanije koja će ih primiti na praksu, ili pak zaposliti.

Odsek za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, nastaviće dalju saradnju sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

 

Par detalja sa radionice:

czrk-beograd