(03. jul, 2017) Projektna ideja studenata Odseka za inzenjerski menadžment proglašena za najbolje brending rešenje na konkursu Razvojne agencije Srbije

Projektni  tim profesora i studenata sa Odseka za inženjerski menadžment Tehničkog fakulteta u Boru, koji je razvio i predstavio projektnu ideju po nazivom: „Razvoj ekoturizma u Nacionalnom parku Đerdap u funkciji održivog regionalnog razvoja“, dobitnik je nagrade za najbolje brending rešenje konkursa Razvojne agencije Srbije – LINK

Ideja konkursa Razvojne agencije Srbije uz podršku Srpske akademije nauka i  umetnosti bila je da se predstave projektne ideje vezane za jedan region ili deo regiona u Republici Srbiji, čija potencijalna realizacija treba da pomogne unapređenje privrednog razvoja u toj celini naše zemlje.

S tim u vezi, osnovni motiv projektne ideje, koju su prezentovali studenti Odseka za inženjerski menadžment, bio  je da se obezbedi sistemski pristup za ostvarivanje razvojnih ciljeva Nacionalnog parka Đerdap kroz implementaciju koncepta ekoturizma po uzoru na najuspešnije nacionalne parkove u svetu. Stoga, kao rezultat realizacije ove projektne ideje očekuje se pre svega podrška daljem očuvanju prirodnih i kulturno-istorjiskih potencijala ovog nacionalnog parka, a zatim i održivi razvoj razmatranog regiona kroz povećanje zaposlenosti i standarda stanovništva. (PREZENTACIJA)

Projektni tim činili su studenti: Sanela Arsić, Ivana Veličkovska, Maja Stanujkić, Nikola Balašević, Ana Stanujkić, Nina Ilić, Dijana Gavrilović i Dragana Dimitrievska, koji su bili vođeni od strane profesora: doc. dr Aleksandre Fedajev i prof. dr Đorđa Nikolića.

 

Par detalja sa dodele nagrada u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti: