(20. novembar 2023) Otvorena prijava za Erasmus + BIP mobilnost u okviru saradnje sa Ekonomskim Univerzitetom u Katovicama

Na inicijativu Ekonomskog univerziteta u Katovicama, otvoren je novi poziv za prijavu studenata Odseka za inženjerski menadžment Tehničkog fakulteta u Boru za učešće u programu Blended Intensive Programme (BIP). Ovaj program predstavlja kratkotrajnu razmenu u okviru Erasmus+ programa, kombinujući virtuelnu i fizičku komponentu mobilnosti. Realizacija programa planirana je za april 2024. godine.

Jedan od prethodno realizovanih programa u saradnji sa Ekonomskim univerzitetom omogućio je studentima Odseka za inženjerski menadžment da učestvuju u radionicama pod nazivom “Open Innovation Lab: Using design thinking to solve regional challenges of climate change“. Trenutno, studenti su aktivno uključeni u virtuelni deo mobilnosti unutar BIP mobilnosti.

Sektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Beogradu sada otvara poziv za prijavu studenata za BIP pod nazivom “Sustainable Logistics for Climate” u saradnji sa navedenim univerzitetom. Pravo da se prijave imaju studenti osnovnih i master studija Odseka za inženjerski menadžment Tehničkog fakulteta u Boru. Fizički deo mobilnosti će biti realizovan na Ekonomskom univerzitetu u Katovicama, a za taj deo mobilnosti studentima se odobrava stipendija u iznosu od 70 evra po danu. Hrana i ulaznice za muzeje i ostale društvene događaje su obezbeđeni od strane partnerske institucije. Studenti sa smanjenim mogućnostima dobijaju dodatnu novčanu podršku. Oni imaju pravo na pokrivanje putnih troškova, kao i na dodatak u iznosu 100 evra u slučaju da fizički deo mobilnosti traje od 5 do 14 dana, što je ovde slučaj. Više informacija o tome možete pronaći na sledećem linku: https://erasmusplus.rs/erazmus-program/ciljne-grupe-za-inkluziju-u-okviru-erazmus-plus-programa/

Prijave se vrše putem Mobion platforme na sledećem linku: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/open-calls. Molimo sve zainteresovane studente da otvore nalog na Mobion platformi i pažljivo pripreme neophodnu dokumentaciju. Detaljne informacije o potrebnoj dokumentaciji za prijavu dostupne su na sledećem linku: https://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/erasmus-pages/ub-students-and-staff/application-procedure-and-documents. Rok za podnošenje prijava je naznačen na Mobion platformi.

Pozivamo sve zainteresovane studente da iskoriste ovu priliku za internacionalno iskustvo i učešće u programu “Sustainable Logistics for Climate” unutar Erasmus+ programa.

Za dodatne informacije, kontaktirajte prof. dr Aleksandru Fedajev, ECTS koordinatora za Erasmus+ program Tehničkog fakulteta u Boru.