(24. april, 2024) Gostovanje profesora sa Odseka za inženjerski menadžment na Ekonomskom univerzitetu u Katovicama (Poljska)

U periodu od 14. aprila do 20. aprila 2024. godine, profesorica Sanela Arsić sa Odseka za inženjerski menadžment na Tehničkom fakultetu u Boru, Univerziteta u Beogradu imala je priliku da poseti Poljsku u sklopu CEEPUS Freemover mobilnosti. Tokom svog boravka, ona je aktivno učestvovala u akademskim aktivnostima na Ekonomskom univerzitetu u Katovicama gde je održala seriju predavanja na Doktorskoj školi ovog univerziteta.

Glavna tema predavanja bila je „Primena višekriterijumskih metoda odlučivanja za izbor optimalnog rešenja“. Tema se bavi složenim procesima donošenja odluka u inženjerskom menadžmentu, gde se razmatrani različiti kriterijumi i aspekti kako bi se izabrao najbolji mogući pristup ili rešenje. Kroz svoja predavanja, studentima doktorskih studija približila je način primene višekriterijumskih metoda i predstavila različite primere primene ovih metoda, pružajući studentima u Katovicama dublje razumevanje ovog koncepta u donošenju odluka.

Svojim angažmanom na Doktorskoj školi Ekonomskog univerziteta u Katovicama, profesorica Sanela Arsić, nije samo prenela svoje znanje i iskustvo, već je podstakla i internacionalizaciju obrazovanja i saradnju između dva univerziteta, što je bitan element u savremenom visokom obrazovanju. Ovakav vid mobilnosti omogućava razmenu različitih perspektiva, pristupa i metodologija između profesora i studenata, što obogaćuje učenje i istraživanje na oba univerziteta. Ova vrsta međunarodne saradnje ne samo da doprinosi razvoju naučne zajednice već i jača veze između zemalja i unapređuje razumevanje i poštovanje različitih kultura i perspektiva.

Par detalja sa boravka: