(27. Septembar, 2018) Gostovanje profesora Odseka za Inženjerski menadžment u Rusiji

Dr Predrag Đorđević, vanredni profesor sa Odseka za inženjerski menadžment učestvovao je u periodu od 17 – 21. septembra na međunarodnoj nedelji “Knowledge Economy: Challenges and Opportunities” u Sankt Peterburgu u Rusiji. Ova manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije za UNESCO, a u organizaciji Entrepreneurship technologies institute koji pripada univerzitetu State University of Aerospace Instrumentation (SUAI).

Tokom ove posete naš predstavnik je imao prilike da održi predavanje po pozivu pod nazivom „Application of analytical methods in strategic planning“, u okviru kog su studenti pokazali interesovanje i zavidan nivo znanja prilikom rešavanja studije slučaja. Takođe je imao prilike da učestvuje u raznim seminarima i predavanjima na kojima su obrađivane teme vezane za menadžment i međunarodne odnose, a kojima su prisustvovali profesori i studenti iz ukupno deset univerziteta iz različitih zemalja.

Pored akademskih aktivnosti učesnici su imali prilike da obiđu brojne turističke znamenitosti kojima Sankt Peterburg obiluje. Ljubazni domaćini su takođe organizovali i veoma bogat kulturni program koji je upotpunio izuzetno lepe utiske koje je ova poseta ostavila na učesnike međunarodne nedelje.

Ova poseta predstavlja početak saradnje naše institucije sa SUAI univerzitetom. U okviru ove saradnje planirana je razmena profesora i studenata, kao i učešće kolega sa SUAI univerziteta i ostalih učesnika ovog događaja na međunarodnim nedeljama i naučnim konferencijama koje organizuje naš odsek.

 

Par detalja sa gostovanja: