(28. April, 2016) Boravak studenata Odseka za menadžment na Internacionalnoj studentskoj konferenciji u Moskvi

22. aprila 2016. godine Institut za sektorijalni menadžment Ruske Predsedničke Akademije za Nacionalnu Ekonomiju i Administraciju RANEPA je održao 9. Internacionalnu studentsku konferenciju čija je tema bila “Marketing u Industriji: Multinacionalno poslovno iskustvo”. Više detalja o ovom institutu dostupno je na: http://aseestant.ceon.rs/index.php/sjm/article/view/9090

Obzirom na saradnju Odseka za menadžment sa ovom prestižnom  akademijom Ruske federacije, na ovu konferenciju su pozvani i studenti našeg odseka. Delegaciju su činili Nenad Nikolić – student doktorskih studija i Radmila Janković, student master studija.

Nekoliko tema je razmatrano u okviru konferencije, kao što su: Aplikacija internacionalnog menadžmenta i marketinga u različitim okruženjima i na različitim jezicima, marketing rešenja za internacionalno tržište, kao i važnost nacionalnih karakteristika u razvoju marketing miksa. Pored predstavljanja nekih od radova, konferencija se sastojala i iz interaktivnog biznis izazova gde se rešavala studija slučaja koja se ticala marketinga u oblasti telekomunikacija.

Konferencija je, takođe, ugostila i poznate stručnjake iz oblasti marketinga koji su govorili o problemima koji se javljaju u praktičnoj primeni marketinga i advertajzinga. Među stručnjacima su bili Maarten Vermeulen (Holandija) – Direktor RICS Europe, Russia, CIS (Royal Institution of Chartered Surveyors), Paul Criveanu – Chief Operation Officer DDR Russia i Pierre-Emmanuel Mahias – Mindshare Russia.

Konferenciji je prisustvovalo oko 50 učesnika, dok je ukupan broj osoba na konferenciji zajedno sa studentima iznosio 300. Učesnici su bili iz Srbije, Holandije, Španije, Rumunije, Francuske i Rusije. Organizatori su bili Olga Pavlovna Gavrilina (šef odeljenja za međunarodne odnose Instituta za sektorijalni menadžment) i Elena Dronova (Student Reklame i PR-a na Ruskoj Predsedničkoj Akademiji).

Saradnja sa RANEPA institutom se nastavlja, obzirom da će delegacija profesora i studenata doći na Internacionalnu Majsku Konferenciju o Strategijskom Menadžmentu, 28-30. maja u Boru (http://mksm.sjm06.com/ ).

 

Par detalja sa konferencije: