(29. Maj, 2019) Uspešno održana XV Internacionalna Majska Konferencija o Strategijskom Menadžmentu – IMCSM19

U periodu od 24. do 26. maja 2019. godine je u hotelu Jezero u Boru održana je XV Internacionalna Majska Konferencija o Strategijskom Menadžmentu – IMCSM19. Konferencija je tradicionalno organizovana od strane Odseka za menadžment, Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu. Ova godina je bila jedna od uspešnijih kada je u pitanju broj prijavljenih radova i njihovih autora. Pored velikog broja autora i gostiju iz Srbije koji su učestvovali na konferenciji, više od dve trećine njih je bilo iz inostranstva i to iz ukupno 21 zemlje.

Plenarni predavači ove godine bili su doc. Aleksandra Szewieczek iz Poljske, van. prof. Melinda Majláth iz Mađarske,  van. prof. Sanja Marinković iz Srbije,  dr Olalla Díaz-Yáñez iz Finske i van. prof. Marija Panić sa Tehničkog fakulteta u Boru. Više detalja možete naći na zvaničnom sajtu konferencije: http://mksm.sjm06.com.

U okviru IMCSM19 konferencije je u subotu 26.05. organizovan okrugli sto na temu „Razlozi propadanja malih i srednjih preduzeća“. Ovaj okrugli sto predstavlja kontinuitet aktivnosti u okviru projekta finansiranog od strane Višegrad fonda i na njemu je učestvovao veći broj predstavnika partnerskih institucija iz tzv. Višegrad zemalja: Mađarske, Poljske, Češke i Slovačke.  Više detalja možete naći na zvaničnom sajtu konferencije:  http://mksm.sjm06.com/visegrad-project-2018.  U nastavku ovih aktivnosti je takođe vođena i diskusija na temu osnaživanja žena u preduzetništvu, kao nastavak aktivnosti na projektu P.O.W.E.R. koji je podržala Ambasada Australije u Srbiji.

Paralelno sa IMCSM19 i ove godine je organizovan petnaesti po redu Internacionalni Studentski Simpozijum o Strategijskom Menadžmentu, na kome je prijavljeno 25 radova autora iz više zemalja. Studenti sa Tehničkog fakulteta u Boru, kao i njihove kolege sa domaćih i inostranih univerziteta, pokazali su zavidan nivo razumevanja tematike koju su prezentovali kao i sposobnost praćenja savremenih trendova u nauci o menadžmentu.